Апликации

chiller-application-industry

Какви индустрии применуваат чилери?

Воденото ладење и ладење е потребно во речиси сите области на индустријата.Чилерите HERO-TECH се особено погодни за текстилната, преработката на храна, пластиката, фармацевтската индустрија, пијалоците, инженерството, стаклото, ласерот и електрониката во следните примени:

За да се подобри квалитетот на готовиот предмет и да се зголеми продуктивноста:

Ладење на производи: пластика, гума, алуминиум, челик и слични материјали, прехранбени производи, бои, гасови.

За да се зголеми безбедноста и контролата:

Процесно ладење: воздух, испарувања од согорување, растворувачи, контактни површини, работни површини.

За да се спречи прегревање, абење и губење на производството и да се зголеми безбедноста на операторот: Ладење на машината: директно или индиректно (контрола на температурата на маслото за ладење).

Амбиентално ладење: ладни простории, клима, електрични панели, тунели за ладење.

Сушење (во комбинација со после ладилници) на: компримиран воздух, технички и биогасови, контролен воздух,

хемиски/фармацевтски производи, бои.

Другипримени:контрола на температурата на бањи, печки, хемиски реактори, специјални апликации.

Применета детална опрема:
Системи за печатење
Системи за обложување
Chemical and PharmaceuticalPlastics ProcessingThermoform Machines Injection Moulding
Екструдери
Плазма облога
Медицинско снимање
Системи за полнење на храна и пијалаци
Производство на вино
Млечни производи
Алатки за сечење
Машини за нумеричка контрола Вртена
Машини за заварување
Хидраулично масло за ладење
Метално обложување
Биоенергија
Третман на компримиран воздух Техничка ласерска технологија за ладење гасови
УВ системи

Baidu
map